Бигляр – Моно и Трифазен модел „ST16“

За производството на скоби с диаметър от 4 до 16мм, последните създадени от фирмата OF.ME.R.: Бигляри ST16”Бърза”. Тя е едно разрешение за строителства с достатъчно висок обем на работа, но без специални нужди, защото е предназначена за сгъване на скоби. Намалени размери /80х 70х h. 96/ и четирите крака размонтиращи се ги правят лесно преносими. Предлагат се във монофазен и трифазен вариант.

ЗАЩИТИ

Структурата на рамката изолира всякакъв контакт отвън. Вратата е снабдена с изключвател за сигурност и в случай на инцидент машината се спира. Съществува и един друг изключвател за сигурност от препятствия при операцията на огъване, докато подвижната защита остане отворена. Две команди на управление – бутон от панела и педал със защита от инцидентно напрежение като функционират чрез постоянно напрежение и управление на “Прав оператор”. Благодарение на електромагнитна спирачка, оставяйки ги, машината спира, по средата на една евентуална грешка от оператора. Двойно задържане при опасност от бутони на “червена гъбка”. Съединители за защита и термореле на ел. двигателя.

ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Следващата таблица характеризира спецификите на всеки модел/ бр. за огъване; диаметър в мм; брой завъртания в мин, HP и KW на двигателя; тегло, мерки на материалите за огъване/.

При проектирането и конструирането на всеки бигляр са били съобразени критериите от регистрите по сигурност предвидени от Нормативи за сигурност 98/37/СЕЕ /за Италия/.